Menu
Termeni si conditii Termeni si conditii

PREAMBUL

Înainte de a utiliza sau obține orice materiale, informații, servicii, produse prin intermediul site-ului www.sagofood.ro („Site”) vă rugăm să citiți cu atenție Termenii și Condițiile de utilizare a site-ului. Termenii și Condițiile următoare se aplică tuturor comenzilor plasate prin intermediul site-ului www.sagofood.ro. 

1. Informații despre administrator site/vânzător

Site-ul www.sagofood.ro este proprietatea SAGO FRANCHISE S.R.L., cu sediul social în mun. Oradea, str.Republicii, nr. 28/A, jud. Bihor, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Bihor sub nr. J05/153/2022, având Cod unic de înregistrare 45525329, cont bancar RO85INGB0000999912167934 deschis la ING Romania, e-mail:  contact@sagofood.ro telefon: 0786 777 444, denumită în continuare administrator site/vânzător.

2. Definiții

- Administrator site/vânzător – societatea SAGO FRANCHISE S.R.L.; 
- Client/cumpărător – orice persoană fizică, care are capacitate de exercițiu deplină, sau persoană juridică care se înregistrează în site prin crearea și utilizarea unui Cont de Utilizator și care lansează o comandă prin intermediul site-ului, conform procedurii stabilite în Termeni și Condiții;
- Utilizator - orice persoană fizică, care are capacitate de exercițiu deplină, sau persoană juridică care s-a înregistrat în site prin crearea unui Cont de Utilizator;
- Vizitator – orice persoană fizică sau juridică care accesează site-ul, fără a se înregistra și fără a lansa o comandă;
- Contul de Utilizator – metodă de înregistrare și autentificare în site, formată dintr-un user și o parolă care permite cumpărătorului să lanseze o comandă prin intermediul site-ului; contul de utilizator cuprinde date de identificare ale cumpărătorului și istoricul comenzilor plasate de către cumpărător. Utilizatorul: (i) declară că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt reale, corecte, complete și actualizate; (ii) își asumă răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de cont (user și parolă) și pentru gestionarea accesării contului; (iii) acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile în versiunea care este afișată pe site la data utilizării site-ului/plasării comenzii. Ulterior creării Contului, utilizarea site-ului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termeniilor și Condițiilor afișate pe site;
- comandă – document în format electronic, întocmit de cumpărător și remis vânzătorului, prin intermediul site-ului, prin care cumpărătorul își manifestă intenția fermă de a achiziționa unul sau mai multe produse din oferta vânzătorului, plătind prețul acestora; 
- convenția/contract – comandă confirmată de vânzător conform Termenilor și Condițiilor; 
- ofertă – propunerea de vânzare adresată cumpărătorului, prezentată prin intermediul site-ului; 
- comunicare comercială - orice formă de comunicare (e-mail/SMS/telefonic etc.) destinată să promoveze, direct sau indirect, produsele, serviciile, imaginea, numele ori denumirea, firma sau emblema societății Sago Franchise S.R.L.

3. Acceptarea Termenilor și Condițiilor

3.1. Prin utilizarea site-ului și/sau plasarea unei comenzi, vizitatorul/utilizatorul se obligă să respecte Termenii și Condițiile specificate în continuare și înțelege că nu poate invoca necunoașterea acestora.
3.2. Site-ul își rezervă dreptul de a actualiza/modifica oricând Termenii și Condițiile, fără o notificare prealabilă, urmând ca actualizările/modificările să fie opozabile de la data afișării lor pe site.

4. Drepturi de proprietate intelectuală

4.1. Toate drepturile de proprietate intelectuală revin societății SAGO FRANCHISE SRL. Orice utilizare a site-ului sau a conținutului acestuia (de exemplu: imagini, descrieri/texte, elemente grafice, simboluri, scripturi, programe, comentarii, logo-uri, reprezentări stilizate etc.), în alt scop decât pentru uzul personal și necomercial al vizitatorului/utilizatorului este interzisă fără acordul scris al administratorului.
4.2. Accesul vizitatorului/utilizatorului la site este limitat, în interes personal al acestuia, înțelegându-se prin aceasta dreptul de a accesa site-ul strict în scopul vizualizării produselor și/sau pentru plasarea unei comenzi.  
4.3. Încălcarea dreptului de proprietate intelectuală de către vizitator/utilizator atrage angajarea răspunderii acestuia, civilă, penală sau de orice altă natură și, în consecință, dă posibilitatea administratorului să inițieze orice demers judiciar sau extrajudiciar. În acest caz, administratorul va putea pretinde vizitatorului/utilizatorului acoperirea prejudiciului material și moral suferit.  

5. Perfectarea contractului. Plasarea comenzii

5.1. Accesul în vederea efectuării unei comenzi este permis oricărui Utilizator. Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale prin e-mail. Prin plasarea comenzii pe site, clientul acceptă acestă formă de comunicare.
5.2. Contractul se consideră încheiat în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul poștei electronice, a confirmării acceptării comenzii plasată de către Cumpărător. Imediat după plasarea comenzii, însă nu mai târziu de momentul livrării produselor, cumpărătorul va primi e-mail-ul de confirmare a acceptării comenzii. Din momentul primirii confirmării de acceptare a comenzii, clientul nu are posibilitatea de a solicita anularea comenzii.
5.3. Contractul este compus din comanda lansată de cumpărător și confirmată de către vânzător și prezenții Termeni și Condiții.
5.4. În cazul în care comanda nu va putea fi procesată, cumpărătorul va fi informat în cel mai scurt timp. O comandă neconfirmată de către vânzător va fi considerată o comandă anulată. În cazul în care s-a realizat plata pentru o comandă neconfirmată, vânzătorul va rambursa suma respectivă în termen de 7 zile lucrătoare.
5.5. Vânzătorul își rezervă dreptul de a confirma comenzile doar în limita stocului pe care îl are la dispoziție. Vânzătorul nu poate garanta disponibilitatea produselor afișate/listate în site și poate refuza orice comandă în caz de indisponibilitate a unui produs sau în cazul în care respectivele produse nu mai fac parte din oferta curentă, precum și pentru orice alt motiv.
5.6. Contractul este cu executare imediată, având ca obiect obligația vânzătorului de a transmite cumpărătorului proprietatea unui bun în schimbul unui preț pe care cumpărătorul se obligă să îl plătească.

6. Informații despre produse. Informații nutriționale. Limitarea răspunderii

6.1. Produsele comercializate de vânzător sunt concepute și pregătite astfel încât să respecte cerințele legale și standardele relevante de sănătate și siguranță din România.
6.2. Cumpărătorii sunt informați asupra caracteristicilor esențiale ale produselor comercializate de către vânzător (ingrediente, gramaj, preț per unitate). Prin intermediul site-ului, vânzătorul pune la dispoziția vizitatorilor/cumpărătorilor informațiile aferente produselor listate. Cumpărătorii sunt informați despre prețul final al produsului, pe care îl suportă, care va cuprinde toate costurile, inclusiv taxa pe valoare adăugată și toate costurile suplimentare.
6.3. Produsele comercializate de către vânzător nu sunt destinatate revânzării.
6.4. Vânzătorul se preocupă ca toate caracteristicile produsului prezentate pe site să fie cele corecte, însă în situația în care, din eroare, un produs comercializat și comandat are afișate caracteristici greșite sau neconforme, vânzătorul va aduce această împrejurare la cunoștința cumpărătorului și are dreptul de a anula comanda.
6.5. Vânzătorul nu își asumă responsabilitatea pentru numele programelor și meniurilor, acesta fiind pus doar ca și titlu informativ. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, având caracter ilustrativ, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate în orice mod (culoare, aspect etc). De asemenea, ambalajul produselor poate varia față de ambalajul prezentat pe site.
6.6. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica unilateral informațiile produselor fără nicio formalitate suplimentară.
6.7. Informațiile prezentate pe site au scop strict informativ, fiind adresate vizitatorilor interesați de un stil de viață sănătos. Nicio informație nutrițională sau alimentară nu reprezintă o consulație nutrițională/medicală. Informațiile prezentate nu pot fi considerate, în nicio situație, ca fiind asimilate unui consult nutrițional/medical de specialitate. Dacă cumpărătorul are orice îndoială cu privire la sănătatea sa, acesta are obligația de a consulta un nutriționist sau un doctor înainte de a plasa o comandă. Vânzătorul nu răspunde pentru nicio pierdere, daună sau vătămare care rezultă din sfaturile, rețetele, informațiile sau instrucțiunile prezentate pe site sau în legătură cu produsele comercializate de Vânzător.
6.8. Vizitatorul/cumpărătorul este de acord cu privire la faptul că utilizarea site-ului și cumpărarea produselor sau serviciilor conexe se realizează pe propriul risc.
6.9. Cumpărătorul este responsabil pentru deschiderea și inspecția produselor livrate, precum și pentru păstrarea corectă a acestora ulterior deschiderii pachetului (ex: în frigider). De asemenea, cumpărătorul este responsabil pentru pregătirea și reîncălzirea produselor livrate. Vânzătorul nu își asumă nicio răspundere pentru nicio pierdere, daună sau vătămare care rezultă din stocarea, pregătirea sau reîncălzirea incorectă a produselor livrate.
6.10. În cazul în care cumpărătorul prezintă alergii sau intoleranță alimentară la unul sau mai multe dintre substanțele considerate alergeni (https://sagofood.ro/alergeni.html), acesta este responsabil pentru verificarea produsului comandat și are obligația să se asigure dacă produsul comandat conține substanțe cu potențial alergen sau pot să conțină urme de substanțe cu potențial alergen relevante pentru cumpărător. În acest sens, cumpărătorul are obligația de a solicita informații suplimentare despre conținutul produsului pe care dorește să îl comande înainte de a efectua comanda, telefonic la nr. tel. 0786 777 444 sau în scris la adresa de e-mail:  contact@sagofood .ro.

7. Retragerea clientului. Returnarea produselor

7.1. În cazul în care cumpărătorul constată că produsul primit prezintă abateri de la caracteristicile menționate în comandă (ex: mâncare diferită, porții diferite etc.), ambalajul este deteriorat, produsul pare a fi impropriu consumului uman sau este incomplet, acesta are dreptul să solicite vânzătorului înlocuirea produsului sau să i se restituie contravaloarea acestuia. Reclamația privind starea produselor trebuie comunicată la intrarea în posesie a acestora, telefonic sau prin e-mail la contact@sagocafe.ro, urmând a fi soluționată după ce se verifică starea produselor. În cazul în care în urma verificării se dovedește că produsele nu respectă cerințele menționate de către client în comandă, produsele se înlocuiesc, dacă mai sunt pe stoc, sau vânzătorul se angajează să restituie întreaga sumă și să nu revandă produsele neconforme către alt client. Vânzătorul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea cumpărătorului în termen de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a cumpărătorului, folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de cumpărător pentru tranzacţia iniţială.
7.2. Deoarece produsele conțin alimente proaspete și perisabile, Cumpărătorul nu beneficiază de dreptul de a se retrage din contract, respectiv de a returna produsele fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere, cu excepția cazurilor expres prevăzute în prezenții Termeni și Condiții.

8. Prețuri și modalități de plată

8.1. Toate tarifele aferente produselor prezentate pe site, pe pagina dedicată fiecărui produs, sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A. (9%) (19%), conform legislației în vigoare.
8.2. Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în fiecare comandă.
8.3. Administratorul se preocupă ca prețurile afișate în magazinul online să fie cele corecte, însă în situația în care, din eroare, un produs comercializat și comandat are afișat un preț eronat, administratorul va aduce această împrejurare la cunoștința cumpărătorului. Dacă prețul real este mai mic decât cel afișat, facturarea produsului se va face la valoarea reală. Dacă prețul real este mai mare, cumpărătorul va avea posibilitatea de a opta între a plăti prețul real sau a renunța la comanda lansată.
8.4. În cazul înregistrării unei comenzi cu un preț derizoriu, ca urmare a unei erori tehnice sau materiale, vânzătorul are dreptul de a anula comanda.
8.5. Discount-urile, reducerile și promoțiile nu sunt cumulative și sunt menționate expres de către vânzător. Se păstrează întotdeauna reducerea cu valoarea cea mai mare. Vânzătorul stabilește regulamentul promoțiilor și al concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștința eventualilor participanți numai prin intermediul site-ului. Promoțiile efectuate de vânzător cad sub incidență legii O.G. nr. 99/2000 și acestea pot suferi modificări în funcție de campaniile de marketing implementate. De aceste promoții beneficiază doar comenzile care respectă întocmai regulile afișate pe site. De asemenea, promoțiile se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate în perioada de timp specificată în regulament și în care promoția este validă și numai în limita stocului disponibil. Vânzătorul nu garantează disponibilitatea produselor pentru promoție și o poate întrerupe sau anula în orice moment fără nicio notificare prealabilă.
8.6. Prețul imprimat pe factură/bon fiscal este același cu cel transmis de vânzător în momentul confirmării comenzii.
8.7. Vânzătorul va emite factura în format electronic, conform prevederilor art. 319 alin. (4) din Codul Fiscal, iar cumpărătorul declară că acceptă utilizarea facturii electronice. Factura va fi comunicată cumpărătorului la adresa de e-mail aleasă pentru comunicare. Produsele sunt însoțite în momentul livrării de bon fiscal.
8.8. Cumpărătorul are la dispoziție următoarele metode de plată:
(i) Ramburs, la curier, în momentul primirii produselor;
(ii) Online, cu cardul bancar de debit sau de credit, la plasarea comenzii. Cardurile acceptate pentru plata online a produselor sunt: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa si Mastercard; vânzătorul are dreptul să anuleze comanda în cazul în care tranzacția nu a fost acceptată de către banca emitentă a cardului cumpărătorului.
8.9. În cazul plății cu cardul bancar, dacă plata a fost procesată și urmare a sincronizării stocului acesta se dovedește a fi epuizat, vânzătorul va contacta clientul și îi va restitui suma achitată de acesta sau, la solicitarea expresă a clientului, îi va oferi alte produse în schimb, dintre cele existente în stoc.
8.10. Ambalajul produselor sunt gratuite.

8.11 Pentru livrare se va percepe o taxa de 5 lei pentru fiecare zi de comanda

9. Livrarea produselor

9.1. Produsele disponibile în stoc și listate pe site vor fi livrate fizic la adresa specificată, prin personal propriu / servicii de curierat rapid, numai pe teritoriul României. Livrările se efectuează door-to-door. Curierul prin intermediul căruia se va efectua livrarea produselor comandate este ales de către vânzător, unilateral. Vânzătorul poate în orice moment să modifice curierul care va efecta livrarea produselor comandate de cumpărător.
9.2. Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a produselor.
9.3. Produsele vor fi livrate la adresa indicată de către cumpărător. Vânzătorul asigură transportul gratuit al comenzilor. 
9.4. Termenul de livrare pentru produsele comandate prin intermediul site-ului este, în principiu, de 24 de ore din momentul confirmării comenzii de către vânzător. 
9.5. Comenzile se plasează cu 1 zi înainte de livrare până la ora 17:00. În zilele nelucrătoare și sărbătorile legale nu se fac procesări sau livrări de comenzi.
9.6. Produsele comandate vor fi livrate în intervalul orar 7:00 – 11:00, în funcție de traseul curierului. Vânzătorul nu poate garanta o oră fixă de livrare.
9.7. Administratorul poate întârzia sau anula livrarea produselor în cazul în care nu poate onora comanda din motive independente de voința sa, generate fie de o terță persoană, fie de o împrejurare de forță majoră. 
9.8. Pot exista întârzieri față de termenul de livrare stabilit în momentul confirmării comenzii; în acest caz, vânzătorul nu își asumă nicio răspundere în numele curierului. 
9.9. În situația în care vânzătorul, după ce a confirmat comanda, nu livrează produsele în intervalul orar 7:00 – 11:00 , iar cumpărătorul a optat pentru anularea comenzii, vânzătorul va rambursa fără întârzieri nejustificate toate sumele plătite în temeiul contractului de către cumpărător și în decurs de cel mult 7 zile de la data la care cumpărătorul a comunicat vânzătorului decizia sa de terminare a contractului. 
9.10. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat cumpărătorului în momentul în care acesta sau o parte terță desemnată de acesta, altă decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor.
9.11. Dreptul de proprietate asupra produselor se transferă cumpărătorului la livrare, condiționat de plata prețului.
9.12. Dacă produsul nu poate fi livrat din cauze imputabile cumpărătorului, vânzătorul își rezervă dreptul de a încasa suma aferentă produsului comandat.

10. Obligațiile cumpărătorului

10.1. Cumpărătorul se obligă să citească, să accepte și să respecte Termenii și Condițiile vânzătorului odată cu utilizarea site-ului și cu lansarea comenzilor și să achite contravaloarea produselor comandate prin metodele puse la dispoziție de vânzător. 
10.2. Cumpărătorul se obligă să furnizeze informații reale, corecte și actuale despre identitatea sa pentru crearea Contului de utilizator și atunci când acestea i se cer, în caz contrar existând posibilitatea refuzării comenzilor; cumpărătorul poate modifica, completa sau actualiza datele sale de identificare prin accesarea secțiunii „contul meu”. Vânzătorul are dreptul să anuleze comanda în cazul în care datele cumpărătorului sunt incomplete.
10.3. Cumparatorului îi revine obligația de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul de utilizator.

11. Obligațiile vânzătorului

11.1. Vânzătorul se obligă să contacteze clienții pentru confirmarea comenzilor, prin e-mail. 
11.2. Vânzătorul se obligă să livreze produsele în cel mult 24 de ore de la confirmarea comenzii.
11.3. Vânzătorul se obligă să utilizeze datele personale colectate de la clienți/utilizatori în concordanță cu secțiunea „Politica de confidențialitate. Prelucrarea datelor cu caracter personal”, parte integrantă din Termeni și condiții.

12. Politica de confidențialitate. Prelucrarea datelor cu caracter personal

12.1. Vânzătorul va păstra confidențialitatea informațiilor de orice natură pe care utilizatorul le furnizează. Nicio declarație publică, promovare, comunicate de presă sau alt mod de comunicare către terți nu va fi realizată de către client cu privire la comandă fără acordul prealabil scris al vânzătorului.
12.2. Conform cerințelor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene ("Regulamentul general privind protecția datelor" sau "GDPR") și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, vânzătorul are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. 
12.3. Identitatea și datele de contact ale operatorului de date cu caracter personal: SAGO FRANCHISE S.R.L., cu sediul social în mun. Oradea, str.Republicii, nr. 28/A, jud. Bihor, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Bihor sub nr. J05/153/2022, având Cod unic de înregistrare 45525329, cont bancar RO85INGB0000999912167934 deschis la ING Romania, e-mail:  contact@sagofood.ro telefon: 0786 777 444
12.4. Date cu caracter personal colectate și prelucrate: numele și prenumele / denumire, adresa de e-mail, număr telefon mobil, număr telefon fix, adresa de livrare, sediu, cod unic de înregistrare, cont bancar, date card bancar, adresa IP, alți identificatori online, istoricul vizitelor online, istoricul comenzilor. Nu se colectează/prelucrează: date sensibile incluse de Regulament în categorii speciale de date cu caracter personal; date ale minorilor care nu au împlinit vârsta de 16 ani, date referitoare la condamnări penale și infracțiuni.
12.5. Prin completarea datelor cu caracter personal în formularul de creare de cont și/sau de comandă utilizatorul/cumpărătorul acceptă necondiționat ca datele sale să fie incluse în baza de date a vânzătorului și își exprimă acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate nelimitat teritorial și/sau temporar de către vânzător. 
12.6. Vânzătorul colectează, de la clienții săi, date cu caracter personal numai dacă sunt furnizate în mod voluntar. Refuzul furnizării acestora determină imposibilitatea creării contului și procesării comenzilor transmise online pe site.
12.7. Scopul colectării și prelucrării datelor cu caracter personal: (i) executarea contractului și comunicarea cu clientul (crearea și administrarea contului, administrarea comenzilor, soluționarea oricăror cereri referitoare la o comandă/produsele achiziționate, returnarea produselor, rambursarea sumelor încasate cu titlu de preț în caz de returnare a produselor), conform prevederilor art. 6 al. 1 lit. b) din Regulament; (ii) îndeplinirea obligațiilor instituite de lege în sarcina operatorului (cum ar fi spre exemplu îndeplinirea obligațiilor fiscale/contabile legate de emiterea facturilor fiscale, îndeplinirea obligațiilor legale de arhivare a documentelor contabile), conform prevederilor art. 6 al. 1 lit. c) din Regulament; (iii) apărarea intereselor legitime ale operatorului (urmărirea executării obligațiilor contractuale asumate de către client față de operator în baza contractului încheiat între părți, gestionarea și protecția sitemelor de comunicții, a platformei online/utilizatorilor platformei, a rețelei IT), conform prevederilor art. 6 al. 1 lit. f) din Regulament; (iv) în scopul efectuării de comunicări comerciale (inclusiv comunicări efectuate prin poșta electronică) referitoare la produse sau servicii similare cu cele achiziționate de către client, inclusiv informații cu privire la oferte/promoții/recomandări, conform prevederilor art. 6 al. 1 lit. a) din Regulament; cu privire la utilizarea datelor în scop de comunicări comerciale, clientul are posibilitatea de a se opune printr-un mijloc simplu şi gratuit unei asemenea utilizări, după cum urmează: transmiterea unui mail având ca subiect dezabonare comunicări comerciale la adresa contact@sagofood.ro sau dând click pe linkul „Dezabonare” care apare în mesajele de e-mail pe care le primește clientul; (v) îmbunătăţirea experienţei persoanei vizate pe platforma online a operatorului, pentru a putea ține cont de preferințele persoanei vizate, pentru a adapta platforma online a operatorului la dispozitivul utilizat de către persoana vizată și pentru a putea soluționa problemele pe care persoana vizată le-ar putea întâmpina la utilizarea platformei, conform prevederilor art. 6 al. 1 lit. a) din Regulament.
12.8. Existenţa unui proces decizional automatizat incluzând crearea de profiluri: Pentru ca operatorul să vă poată pune la dispoziție informații de interes pentru dumneavoastră, acesta va putea folosi anumite date cu privire la comportamentul dumneavoastră de cumpărător (de ex. produsele vizualizate/achiziționate) pentru a vă crea un profil. Aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dumneavoastră, iar deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dumneavoastră și nu vă  afectează similar într-o măsură semnificativă. Această activitate va fi efectuată și în interesul legitim al operatorului de a desfășura activități comerciale.
12.9. Durata păstrării datelor cu caracter personal: (i) pe toată durata existenței unui cont de utilizator; (ii) pe toată durata de valabilitate a unui contract; (iii) pe toată durata de timp instituită de prevederile legale în vigoare, pentru informațiile colectare/prelucrate în scopul îndeplinirii unor obligații legale.
12.10. Destinatari/categoriile de destinatari ai datelor cu caracter personal: Datele sunt destinate utilizării de către operator, prin angajații/reprezentanții săi și pot fi comunicate și următorilor destinatari: parteneri comerciali ai operatorului (cum ar fi spre exemplu furnizori de produse comercializate de către operator, furnizori de servicii de curierat, furnizori de servicii de contabilitate care țin evidența contabilă a operatorului, furnizori de servicii bancare/de plăți, furnizori de servicii IT, furnizori de servicii de marketing), autorități publice (în vederea respectării vreunei obligații legale) sau altor persoane (cum ar fi spre exemplu: avocați, mediatori, societăți de recuperare de creanțe, executori judecătorești, autorități publice) în scopul apărării unui interes legitim al operatorului.
12.11. Dezvăluirea datelor către terți se face conform prevederilor legale pentru categoriile de destinatari precizați anterior.
12.12. Datele cu caracter personal sunt colectate și prelucrate pe teritoriul României. Operatorul își rezervă dreptul de a transfera anumite date cu caracter personal unor entități din Uniunea Europeană sau din afara Uniunii Europene, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal. În acest caz, vor fi luate măsuri adecvate în vederea garantării faptului că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat în mod legal și că vor exista garanții contractuale care să asigure protecția datelor cu caracter personal astfel transferate.
12.13. Drepturile utilizatorului: (i) dreptul de access, care constă în dreptul de a obţine din partea operatorului o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care o privesc; (ii) dreptul la rectificare, care constă în dreptul de a obţine de la operator, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc; (iii) dreptul la ştergerea datelor, care constă în dreptul de a obţine din partea operatorului ştergerea datelor cu caracter personal care o privesc, fără întârzieri nejustificate; (iv) dreptul la restricţionarea prelucrării, care constă în dreptul de a obţine din partea operatorului restricţionarea prelucrării; (v) dreptul la portabilitatea datelor, care constă în dreptul de a primi datele cu caracter personal care o privesc şi pe care le-a furnizat operatorului într-un format structurat, utilizat în mod curent şi care poate fi citit automat şi dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea operatorului căruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal; (vi) dreptul la opoziţie şi procesul decizional individual automatizat, care constă în dreptul persoanei vizate de a se opune, în orice moment și din motive legate de situaţia particulară în care se află, prelucrării datelor cu caracter personal în temeiul interesului legitim al operatorului, inclusiv creării de profiluri pe baza respectivelor dispoziţii și dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă; (vii) dreptul de a retrage consimțământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia; (viii) dreptul de a depune o plângere în faţa unei autorităţi de supraveghere; autoritatea competentă să primească și să soluționeze plângerile este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cu sediul în B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336 București.
12.14. De asemenea, utilizatorului îi este recunoscut dreptul de a se adresa justiției. Dacă unele din date sunt inexacte, operatorul trebuie să fie informat cât mai curând posibil.
12.15. Modalitate de exercitare a acestor drepturi: vă rugăm să contactați direct responsabilul cu protecția datelor la adresa: contact@sagocafe.ro sau în scris la sediul operatorului.
12.16. Operatorul declară și garantează că: (i) datele cu caracter personal vor fi accesate numai de persoane autorizate, în scopurile autorizate de lege; (ii) va proteja datele cu caracter personal stocate sau transmise împotriva distrugerii accidentale ori ilicite, împotriva pierderii sau deteriorării accidentale şi împotriva stocării, prelucrării, accesării ori divulgării ilicite; (iii) a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a asigura protectția datelor cu caracter personal.
12.17. Informațiile privitoare la cardurile bancare utilizate pentru plată online a produselor comandate nu sunt transferate sau stocate, în niciun moment, pe serverele vânzătorului. 
12.18. În cazul sistemului 3D Secure pentru plată cu carduri Visa și Mastercard, datele legate de cardul cumpărătorului sunt introduse direct în sistemele Visa sau Mastercard, iar în cazul în care cardul a fost emis de către o bancă certificată în sistemul 3D Secure, autorizarea tranzacției se face doar după autentificarea în sistem (introducerea unui cod și a unei parole cunoscute doar de cumpărător). 
12.19. Orice încercare de accesare a datelor cu caracter personal ale altui utilizator sau modificarea conținutului site-ului sau afectarea funcționării sau performanțelor serverului pe care este găzduit site-ul va fi considerată ca fiind o acțiune intenționată de prejudiciere a vânzătorului și de compromitere a activității sale, situație în care se vor demara toate demersurile legale pentru tragerea la răspundere penală a celui vinovat și angajarea răspunderii civile pentru paguba cauzată.
12.20. Actualizarea și modificarea politicii privind colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal se va efectua ori de câte ori este necesar pentru a se reflecta modificări ale legislației în vigoare sau modificări ale modului în care sunt prelucrate datele cu caracter personal de către operator. Orice astfel de modificare va fi afișată pe www.fitfoodway.ro

13. Cookie-uri

13.1. Cookie-urile sunt mici fișiere text, controlate de browser-ul de internet, formate din litere şi cifre, care vor fi stocate pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui vizitator/utilizator de pe care se accesează site-ul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser şi este complet „pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driveul vizitatorului/utilizatorului). Unele secțiuni de conținut ale site-ului pot fi furnizate prin cookie-uri ale terților (ex. reclame), terții find la rândul lor obligați să respecte dispozițiile legale aplicabile și politica de confidențialitate a administratorului site-ului respectiv.
13.2. Site-ul www.sagofood.ro instalează module cookie doar pentru a permite îmbunătățirea funcțiilor oferite, astfel încât experiența ocazionată de vizitarea site-ului să devină mai plăcută. Administratorul nu utilizează module cookie pentru a culege, a prelucra, a difuza sau a înregistra date cu caracter personal. Sunt situații în care poate fi reținută adresa IP-ului de pe care se accesează site-ul ori cea a site-ului de referință, dacă este cazul. Aceste informații sunt necesare pentru a oferi vizitatorilor/clienților servicii calitative și nu vor fi vândute, înstrăinate sau închiriate unei terțe părți.
13.3. Administratorul folosește următoarele tipuri de cookie-uri: (i) cookie-uri strict necesare – necesar pentru furnizarea serviciilor site-ului; (ii) cookie-uri de analiză – utilizate pentru ca vizitatorul să beneficieze de o experiență îmbunătățită și care permit administratorului să analizeze modul în care funcționează site-ul; (iii) cookie-uri de publicitate – utilizate pentru a furniza materiale de marketing relevante și personalizate pentru fiecare utilizator, precum și de a evalua eficacitatea acelui conținut.
13.4. Cookie-urile pot fi de sesiune și se șterg la momentul în care este închis browser-ul, sau permanente și rămân în calculator și după închiderea browser-ului, de regulă până la momentul în care sunt șterse manual.
13.5. Vizitatorul/utilizatorul/clientul are opțiunea de a accepta utilizarea modulelor cookie care îi va permite să utilizeze toate funcțiile site-ului fără restricții atunci când vizitează site-ul. La accesarea site-ului, vizitatorul/utilizatorul/clientul trebuie să își dea consimțământul pentru plasarea și utilizarea de cookie-uri pe echipamentul său, prin bifarea unei căsuțe pentru fiecare categorie de cookie-uri, având opțiunea de a selecta modulul de cookie cu care este de acord. Cookie-urile strict necesare sunt esențiale pentru buna funcționare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul vizitatorului la accesarea site-ului, vizitatorul/utilizatorul/clientul având posibilitatea să refuze utilizarea acestor cookie-uri.
13.6. Site-ul poate fi utilizat, în anumite limite, și fără acceptarea cookie-urilor. În cazul în care vizitatorul/utilizatorul dorește să dezactiveze cookie-urile strict necesare, unele funcționalități ale site‑ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfuncționalități sau erori în folosirea site-ului.
13.7. Informațiile detaliate referitoare la modalitățile de gestionare, dezactivare și ștergere a cookie-urilor se găsesc în setările broswer-ului folosit pentru navigare. Browser-ul de internet permite modificarea setărilor modulelor cookie.

14. Comentarii și recenzii

14.1. Site-ul dă posibilitatea utilizatorilor/clienților/cumpărătorilor de a face comentarii/recenzii/întrebări la adresa produselor oferite, care vor fi publicate după o aprobare prealabilă. Administratorul site-ului își rezervă dreptul, dar nu și obligația, de a nu publica pe site comentariile/recenziile pe care nu le consideră adecvate, prin aceasta înțelegându-se, dar fără a se limita, comentariile/recenziile cu conținut ilegal, obscen, defăimător, amenințător, care aduc atingere drepturilor unei persoane, care încalcă drepturile de proprietate intelectuală, care au conținut publicitar, care conțin viruși, care au caracter de spam etc.
14.2. Utilizatorul/clientul/cumpărătorul se obligă să respecte următoarele reguli în momentul înscrierii unui comentariu/recenzii:
- să facă referiri doar la caracteristici ale unui anumit produs, evitând informații legate de aspecte ce se pot schimba (preț sau oferte promoționale) sau informații care țin de modul desfășurării Comenzii; 
- să folosească limba română sau engleză. Sunt permise și cuvintele sau expresiile care, deși nu sunt considerate românești, sunt de largă utilizare în toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play); 
- să utilizeze un limbaj corespunzător, neofensator, fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumpărător; 
- să se asigure de încadrarea corectă a conținutului introdus pe Site astfel: orice Întrebare va fi transmisă prin e-mail la adresa contact@fitfoodway.ro sau pe conturile de social media ale sagofood.ro;
- să se asigure că informațiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neînșelătoare și în conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor părți, drepturile de autor, de marcă comercială, de licență sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate; 
- să folosească această facilitate doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fără a face referire către alte firme ce promovează vânzarea și cumpărarea de produse sau servicii; 
- să nu furnizeze sau să solicite, în niciun mod și în nicio măsură, date personale (detaliile de contact, informații despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume și/sau prenume, etc.) sau orice altă informație care poate determina dezvăluirea acestor date personale; 
- să nu înscrie informații și/sau detalii despre URL-uri (legături) din alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comercială ca și Vânzătorul; 
- să nu încerce fraudarea serviciilor puse la dispoziție de către Vânzător sau să înscrie Review-uri/Comentarii/Întrebări/Răspunsuri care să conțină materiale de natură publicitară; 
- să nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Întrebarea/Răspunsul ca mijloc de comunicare cu Vânzătorul, în acest sens se vor folosi datele de contact ale Vânzătorului înscrise pe Site.
14.3. Vânzătorul nu este răspunzător și nu poate fi tras la răspundere, prin aceasta înțelegându-se inclusiv obligarea la despăgubiri pentru orice fel de prejudiciu produs de comentariile/recenziile/întrebările publicate. Dacă utilizatorul/clientul/cumpărătorul furnizează, prin intermediul comentariilor/recenziilor, informații care nu vizează produsele comercializate de vânzător sau procesul de vânzare/cumpărare/livrare/returnare al acestora, își asumă răspunderea că prin divulgarea acestora nu aduce atingere unor drepturi aparținând unor terțe persoane, în caz contrar fiind direct și singur responsabil de prejudiciul cauzat. 
14.4. Prin publicarea comentariilor/recenziilor, utilizatorul/clientul/cumpărătorul își exprimă acordul expres să transmită în mod gratuit, nelimitat și irevocabil către vânzător dreptul de a utiliza, reproduce, modifica sub orice formă, retransmite și distribui către oricine și prin orice mijloace conținutul comentariilor/recenziilor. Utilizarea în conținutul comentariilor/recenziilor, în considerarea dreptului oferit de utilizator/client/cumpărător amintit anterior, nu poate conduce la asumarea unei responsabilități și la angajarea răspunderii administratorului, singurul responbabil fiind utilizatorul/clientul/cumpărătorul care a publicat comentariul/recenzia.
14.5. În cazul în care vânzătorul constată încălcarea în mod repetat a regulilor menționate anterior, acesta își rezervă dreptul de a suspenda posibilitatea utilizatorului/clientului/ cumpărătorului de a face comentarii/recenzii.

15. Newsletter

15.1. Vânzătorul poate efectua comunicări comerciale prin poșta electronică către vizitatorii/clienții site-ului, prin intermediul newsletter-ului, cu privire la ofertele sale curente și, totodată, poate să trimită acestora felicitări, cupoane cadou sau orice alte mesaje. 
15.2. Pentru a fi trimise oferte sau mesaje prin intermediul newsletter-ului este necesară abonarea vizitatorului/clientului la acesta, în mod gratuit și voluntar, ceea ce presupune faptul că vizitatorul/clientul a citit, înțeles și acceptat termenii și condițiile prevăzute în Termeni și Condiții.
15.3. Prin abonare la newsletter, vizitatorul/clientul își exprimă consimțământul expres de a primi comunicări comerciale de la vânzător.
15.4. Vizitatorul/clientul poate oricând să se dezaboneze de la newsletter, urmând instrucțiunile indicate în subsolul fiecărui email, în mod gratuit, sau contactând vânzătorul.
15.5. Administratorul site-ului nu încurajează SPAM-ul (definit ca procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse și servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului și de proprietarii de siteuri pornografice). Drept urmare toate mesajele și ofertele comunicate vizitatorilor/clienților prin intermediul newsletter-ului sunt trimise în considerarea solicitării exprese a acestora și cu privire la care nu a fost parcursă procedura de dezabonare. 
15.6. Ofertele și mesajele trimise vizitatorului/clientului prin intermediul newsletter-ului respectă Legea Comerțului Electronic în ceea ce privește comunicarea comercială astfel cum este ea prevăzută de legislația română și nu numai. 
15.7. Retrimiterea newsletter-ului de vizitator/client către alte persoane se face pe propria răspundere a acestuia și se consideră că vizitatorul/clientul a făcut cunoscute prevederile Termenilor și Condițiilor celui căruia i-a retrimis newsletter-ul, iar acesta din urmă a înțeles și a acceptat. Retrimirea este permisă în condițiile în care structura și conținutul newsletter-ului nu sunt modificate, în caz contrar vizitatorul/clientul putând fi tras la răspundere pentru prejudiciile cauzate, indiferent de natura acestora. 
15.8. Vânzătorul nu este răspunzător și nu poate fi făcut răspunzător de acțiunile întreprinse de vizitatori/clienți. Utilizarea newsletter-ului se realizează în aceleași condiții în care se utilizează și site-ul.
15.9. Vânzătorul deține toate drepturile asupra conținutului newsletter-ului.
15.10. Vânzătorul poate restricționa accesul la newsletter, fără a fi nevoie de o notificare prealabilă, pentru orice vizitator/client care nu respectă prevederile Termenilor și Condițiilor sau cu privire la care există bănuiala că nu respectă aceste prevederi.

16. Legea aplicabilă. Litigii

16.1. Termenii și Condițiile se supun legislației române.
16.2. În eventualitatea apariției unui diferend între administrator/vânzător și utilizator/cumpărător, părțile vor încerca soluționarea situației problematice pe cale amiabilă.
16.3. Când nu este posibilă rezolvarea diferendului pe cale amiabilă, competența de soluționare a litigiului revine instanței de judecată de la sediul administratorului/vânzătorului.

17. Notificări

17.1. Notificările care se vor transmite între administrator/vânzător, pe de-o parte, și vizitator/cumpărător, pe de altă parte, se vor considera a fi trimise dacă vor fi expediate prin poștă electronică (e-mail) pe adresele acestora. Notificările care vor fi trimise către administrator, în condițiile amintite anterior, se vor expedia pe adresa de e-mail: contact@sagofood.ro. Notificările care vor fi trimise de către administrator vizitatorilor/cumpărătorilor vor fi expediate pe adresele de e-mail comunicate de aceștia la completarea formularelor de înregistrare în site.
17.2. Notificările trimise către administratorul site-ului trebuie să cuprindă în mod obligatoriu următoarele informații: datele de identificare ale vizitatorului/cumpărătorului; raportul contractual în raport cu care se trimite notificarea (dacă e cazul); situația concretă care se semnalează prin notificare; argumentele/motivele notificării; solicitările adresate administratorului; soluțiile propuse pentru rezolvarea situație. 
17.3. Notificările adresate administratorului vor primi un răspuns în termen de cel puțin 5 zile lucrătoare, care va fi comunicat prin e-mail la adresa indicată în notificare. 

18. Diverse

18.1. Magazinul online poate să conțină link-uri către alte site-uri, care pot fi accesate de vizitatori/utilizatori pe propria răspundere. Vânzătorul nu este răspunzătoar de erorile care pot apărea pe site sau de cele legate de utilizarea unui browser, indiferent de cauza acestora. Vânzătorul nu este răspunzător de natura, conținutul și orice alte aspecte legate de site-urile accesate prin intermediul link-urile existente pe site, răspunderea cu privire la acestea revenind proprietarilor acestor site-uri.
18.2. Părțile sunt exonerate de răspundere în caz de forță majoră, astfel cum este definită de către lege și acceptată de către părți ca fiind un eveniment imprevizibil, mai presus de voința lor, care afectează îndeplinirea obligațiilor asumate, total sau parțial. Forța majoră, înțelegând prin aceasta orice eveniment imprevizibil și de neînlăturat, intervenit după încheierea unui contract, și care împiedică executarea în tot sau în parte a acestuia, exonerează de răspundere partea care o invocă în condițiile legii. Sunt considerate ca forță majoră, în sensul acestei clauze, împrejurări precum: război, revoluție, cutremur, mari inundații, embargo, greve generale etc. Partea care invocă forța majoră este obligată să notifice celeilalte părți producerea evenimentului în termen de 7 zile și să ia de îndată toate măsurile posibile pentru a limita consecințele. Încetarea cazului de forță majoră trebuie notificată celeilalte părți în interval de 7 zile. În cazul în care împrejurările care obligă suspendarea executării prezentului contract se prelungesc cu o perioadă mai mare de 15 zile, oricare parte poate cere rezoluțiunea. În aceste condiții, contractul se rezoluționează fără a se putea pretinde daune-interese. 
18.3. Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.
18.4. Vânzătorul își rezervă dreptul de a bloca accesul la site și de a închide contul oricărui utilizator care încalcă orice prevedere din Termeni și Condiții sau cu privire la care există bănuială că încalcă orice prevedere din Termeni și Condiții.
18.5. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica sau de a întrerupe, temporar sau permanent, parțial sau în totalitate, serviciile puse la dispoziția vizitatorului/utilizatorului prin intermediul site-ului, cu sau fără o notificare prealabilă. Vânzătorul nu este răspunzător față de vizitator/utilizator sau față de orice altă terță persoană pentru modificarea, suspendarea sau întreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului. Exceptie – comenzi acceptate
18.6. Pentru sesizări sau reclamanții legate de produsele achiziționate, cumpărătorii pot formula sesizări la adresa: contact@sagofood.ro. Sesizările/reclamațiilor vor fi soluționate în cel mult 15 zile de la primirea acestora.

Pentru unele preparate se folosesc produse congelate.